Saturday, 10 December 2011

Uleiul de masline impiedica deteriorarea ADN-ulu




    Intr-un articol publicat in august 2008 in Journal of American Nutrition se arata ca compusii fenolici din uleiul de masline inhiba extinderea cancerului in faze incipiente, si, de asemenea, incetinesc procesul de imbatranire.

 Aceste efecte sunt datorate proprietatii cu care este inzestrat uleiul de masline, aceea de a impiedica deteriorarea ADN-ului. Aceasta deteriorare este considerata de specialisti ca fiind sursa, din punct de vedere biochimic, pentru o serie de afectiuni grave.

 Studii conduse de Dimitrios Trichopoulos, de la Harvard School of Public Health, si publicate in Jurnalul Institutului National de Oncologie, au demonstrat corelatia dintre faptul ca incidenta cancerului la san printre femeile din Grecia si alte tari mediteraneene este foarte scazuta, comparativ cu alte tari, datorita faptului ca dieta mediteraneana utilizeaza cu preponderenta uleiul de masline. Trichopoulos a aratat ca acest fapt poate fi explicat prin continutul bogat in antioxidanti al uleiului de masline (vitamina E, alphatocopherol etc.).

Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, clorofila, acizi grasi nesaturati (omega 3 si omega 9 - eficienti pentru hidratarea tenului uscat), fier, triglyceride. Cel mai bun ulei de masline este cel obtinut prin presarea la rece, cel extra-virgin. Presarea la rece este un procedeu care nu altereaza continutul de vitamine, enzyme si acizi esentiali.

Specialistii au descoperit ca acizii grasi nesaturati si monosaturati, care reprezinta circa 75% din compozitia uleiului, sunt similari cu cei prezenti in laptele matern, ceea ce explica de ce uleiul de masline este atat de bine tolerat de organism. Contine o serie de uleiuri esentiale care nu pot fi produse de corpul nostru si ajuta la buna functionare a ficatului, bilei si intestinelor.

Uleiul de masline are numeroase proprietati: colagoge, coleretice, emoliente, decongestionante hepatic, antiinfectioase, cicatrizante, antirahitice, antianemice, antihelmintice, antiglicemiante si anticolesterolice.

 Glamour Studio foloseste ULEI MASLINE EXTRAVIRGIN din CRETA obtinut direct din masline si numai prin metode mecanice.
Aciditate 0,3-0,7%.
Ulei de masline extra virgin de cea mai multa calitate din lume.

0 comments:

Post a Comment

 

©2009 glamour studio | by TNB